20 | 05 | 2024

EttevalmistusProjekt “Ettevalmistus eesti õppekeelele üleminekuks.”
Õppesõit Rapla Vesiroosi Kooli

Проект «Подготовка к переходу к обучению на эстонском языке» продолжается! Вновь наши педагоги посещают школы Эстонии для обогащения своего опыта преподавания на государственном языке.

На этот раз открыла двери и порадовала учителей своим гостеприимством Vesiroosi Kool в Рапла. Поразила уютная, почти домашняя, атмосфера, просторные современные классы и доброжелательный коллектив школы. При посещении уроков все учителя отметили метод VEPA, направленный на развитие саморегуляции учеников, и в будущем планируют использовать некоторые приёмы на своих уроках.

Вот, как делятся своими впечатлениями наши педагоги и выражают свою благодарность администрации школы за тёплый приём: Екатерина Курвитс, учитель класса погружения: “Vesiroosi Koolis on kodune õhkkond, avarad ruumid, meeldivad ja heasüdamlikud õpetajad ning juhtkond. Kõige rohkem meeldis matemaatika tund 1. klassis, kus õpetaja kasutas VEPA metoodikat, mille abil õpilased olid keskendunud ja õppimiskesksed.”

Ксения Фролова, учитель человековедения: “В школе дружелюбная и спокойная обстановка. Посетили урок,на котором нам показали методику VEPA, которая направлена на развитие внимания и коррекцию поведения учеников на уроке.”

Надежда Дедимова, учитель природоведения: “Õppereis oli väga tore. Rapla Vesiroosi kooli juhtkond on rõõmsameelne ja positiivse hoiakuga. Kõik ruumid on kaasaegse varustusega. Meeldis, et ainete sektsioonide paiknemine on hästi läbimõeldud. Külastatud tundides oli võimalus näha huvitavat VEPA meetodit. Kooli külastamisest jäi positiivne mulje.”

Оксана Гармашова, учитель эстонского языка:”Koolis on tore ja soe õhkkond. Kooli juhtkond on väga sõbralik, abivalmis ja heatahtlik.Koolis kasutavad õpetajad Vepa metoodikat, saan oma tundides ka seda kasutada.Igas ruumis on smart tahvlid, kaasaegsed vahendid.Lapsed on ka heatahtlikud, rahulikud ja aktiivsed.”

Наталья Кахур, учитель эстонского языка:”Koolis paistis silma hubane, isegi kodune õhkkond, suurepärane kabinettide varustatus. Väga huvitav oli VEPA metoodika kasutamine tunnis, mille abiga arendatakse laste võimet kontrollida oma käitumist.”

Кайри Юргенс-Малышева, НЕV-координатор: Suurepärane mikrokliima koolimajas, positiivne ja rahulik juhtkond ja õpetajad. Külastatud tunnid olid lõimitud ja mitmekesised. VEPA metoodika, mida kasutavad õpetajad, aitab reguleerida laste käitumist.”

Ирина Беляева, учитель эстонского языка:”Kooli juhtkond korraldas meile väga sooja vastuvõtu. Direktor rääkis ise kooli tööst ja saatis meid kõikjal.

Kool on renoveeritud, koolis on väga puhas, igal pool kasvavad suured toalilled. Kool on väga hästi varustatud. Eriti meeldisid tööõpetuse- ja muusikakabinetid. Koolil on isegi oma keraamikastuudio saviahjuga. Koolis tegutseb palju igasuguseid tasuta huviringe. Külastasin 2 tundi - eesti keele tundi 2.klassis ja rahatarkusetundi 3.klassis (mängisime koos lastega rahandusministeeriumi poolt kingitud lauamängu). Tutvusin VEPA metoodikaga, proovin mõnesid võtteid tundides kasutada. Õpetajad on sõbralikud ja külalislahked.

Igal teisipäeval korraldab direktor õpetajatetoas lühikest koosolekut (kuhu meid ka kutsuti), kus teatab kooli tähtsamatest saavutustest ja õnnitleb õpetajaid, kelle lastel läks hästi erinevatel konkurssidel. Õpetajad jagavad ka infot.

Lapsed käitusid nii tundides kui ka vahetundides väga hästi - ei mingit lärmi ega jooksmist. Koolis on väga rahulik ja kodune õhkkond.

Sööklas korraldab toitlustust sama firma, mis meil, kuid toidu kvaliteet on palju parem.”

Ольга Лучка, участник проекта