20 | 05 | 2024

Arenguvestlused kooliõpilastele - kasu ja huviga!

Meie kooli õpetajatele on korraldatud koolitus, kuidas pidada arenguvestlusi nii, et need arvestaksid õpilase huve ja vajadusi, õpilase arenguliste iseärasustega ning et vestlus oleks kasulik ja huvitav. Õpetajatel oli palju rühmatööd. Nad töötasid iseseisvalt välja, mis on arenguvestluse eesmärk, millised on arenguvestluses osalejate ootused ja kuidas tõsta õpilase enesehinnangut ning kuidas muuta vestluse tulemus positiivseks. Tähelepanu pöörati ka sellele, millised sõnad või teod võivad arenguvestlust kahjustada või rikkuda ning milliseid levinumaid vigu võib ette tulla. Õpetajatele tutvustati ka erinevaid vorme ja meetodeid arenguvestluste läbiviimiseks, et vestlus oleks pigem kaasahaarav kui rutiinne tegevus.

Koolituse lõpus tegid õpetajad praktilise töö. Oli vaja demonstreerida 3 tüüpi vestlust - huvitav ja õpilase arengu jaoks kasulik, korrektne, kuid igav ja suure hulga rikkumistega.

Igav vestlus ei olnud üldse igav! Õpetajad said ülesandega mitte ainult suurepäraselt hakkama, vaid näitasid üles ka kunstilisi andeid. Naeru sai palju ja õpetajad ise nautisid „minietendusi”.

Pole kahtlust, et see koolitus oli meie õpetajatele väga kasulik.

Anna Zubova, koolitaja